Covid-19

Onze evenementen gaan terug door vanaf 28 januari 2022, je vindt deze terug in de evenementenkalender op de homepage. We werken met man en macht elke dag om ervoor te zorgen dat jullie face to face kunnen daten in een veilige omgeving. 🥰

Wat als je evenement werd geannuleerd omwille van de lock down voor 23 december 2021?

Bij een annulatie krijg je een tegoedbon ter waarde van je volledig bestede inschrijvingsgeld. Die kan je gebruiken voor een evenement naar keuze in een stad naar keuze zodat je zeker jouw inschrijvingsgeld niet verliest.

Terugbetalingen doen we niet aangezien wij al een groot stuk van de reservatie, promotie-en administratiekosten hebben moeten maken en wij ook proberen om ons hoofd boven water proberen zodat we tijdens en na de crisis fijne evenementen kunnen blijven aanbieden. 

Indien je nog verdere vragen hebt, aarzel dan zeker niet om ons te contacteren opinfo@daretodate.be, wij staan voor jou klaar! 😀

Temp

Verloop van onze evenementen vanaf 28 januari 2022

  • Covid Safe Ticket verplicht: Bij aankomst word je door onze enthousiaste host ontvangt en scant deze even je Covid Safe Ticket.
  • Mondmaskerplicht: Vanaf 20 november is het dragen van een mondmasker terug verplicht wanneer je je verplaatst. Eens je neerzit aan een tafeltje mag je dit afzetten. 
  • Afstand van 1,5 meter: Probeer ten alle tijd een afstand van 1,5 meter tussen jezelf en de andere deelnemers te bewaren of zet je mondmasker op. 
Temp

Covid Safe Ticket verplicht

Momenteel is vanuit de overheid in alle horecazaken verplicht om een Covid Safe Ticket te hanteren. 

Je kan dus toegang krijgen tot de speeddates wanneer je over een Covid Safe Ticket beschikt en je je QR-code laat scannen bij de host bij het binnenkomen. 

Een Covid Safe Ticket kan je op volgende manier bekomen:

  • voor vaccinatiecertificaat: volledige vaccinatie ten minste 2 weken geleden
  • voor herstelcertificaat: positieve PCR-test tussen 11 en 180 dagen geleden
  • voor testcertificaten
    • negatieve PCR-test (NAAT-test, kan je laten afnemen bij je huisdokter) met staalafname maximum 48 uur geleden 
    • ;of negatieve RAT-test (snelle antigeentest, kan je laten afnemen bij je lokale apotheek minimum 4 uur voor het evenement) met staalafname maximum 24 uur geleden
Temp

Heb je nog een vraag ?

Aarzel dan zeker niet en stuur ons je vraag door via onderstaand contactformulier. We zijn er om te helpen!

De COVID regels in detail

Wij houden ons aan de gouden COVID-event regels zoals beschreven in het Covid Event Risk Model.
Dit wil zeggen dat wij volgende maatregelen nemen.

1.  Maximale fysieke afstand 

Wij nemen op alle gecontroleerde eventlocaties  volgende maatregelen om de bezoekersstromen aan te sturen: looplijnen en een uniforme COVID-signalisatie zodat de fysieke afstand van 1,5 meter ten alle tijde gegarandeerd wordt tussen de deelnemers. 

Er wordt voor elke locatie een plan op schaal en een capaciteitsberekening gedaan zodat de minimum oppervlakte per deelnemer zeker gerespecteerd wordt. De wachtrijruimte wordt ook steeds bepaald en elke deelnemer krijgt een specifiek aankomstuur zodat er niet te veel deelnemers tegelijkertijd op de locatie arriveren. Ook na de afloop van het event worden deelnemers naar buiten begeleidt. 

2. Maximale hygiëne 

Wij voorzien steeds voldoende desinfecterende handgels, ontsmettingsdoekjes en mondmaksers op elkeen van onze evenementen en deelnemers ontvangen op voorhand en op het evenement ook alle informatie over de aanwezige maatregelen omtrent hygiëne.

Wij volgen ook het ontsmettingsprotocol en zorgen ervoor dat alle high-touch oppervlakken (zoals deuren, klinken, leuning etc.) steeds ontsmet zijn. Wij zorgen er ook steeds voor dat elke deelnemer zijn eigen materiaal heeft en er geen deelbare objecten gebruikt worden en we markeren persoonlijk materiaal. Elke deelnemer krijgt zijn eigen papier met deelnemers op en zijn eigen ontsmette balpen. 

Wij zorgen ook steeds dat de ruimtes voldoende geventileerd zijn, vermijden luchtrecirculatie en zorgen dat de gewenste dichtheid wordt gerespecteerd. 

3. Maximale data 

Elke deelnemer schrijft zich voor het evenement op voorhand in via onze website en verschaft de volgende informatie: voornaam, achternaam, telefoonnummer en e-mailadres. Voor het evenement hebben wij steeds een volledige lijst van de verwachte aanwezigen. Deze gegevens worden ook bijgehouden en kunnen gebruikt worden voor contact tracing. Hierbij wordt rekening gehouden met de GDPR regels en deze worden vernietigd na 30 dagen.  Bij aankomst wordt elke deelnemer aangeduid  zodat we steeds precies weten wie aanwezig was. Het aantal bezoekers wordt in real time geteld. Voor elk evenement krijgt elke deelnemer steeds een volledig overzicht van de getroffen veiligheidsmaatregelen via mail. Tijdens het evenement worden deze gecommuniceerd door de eventbegeleiders (hosts) en via affiches. 

4. Eventdynamiek en dichtheid 

Tijdens alle events blijven alle deelnemers voornamelijk zitten. De speeddates zijn een zittend event. De tafeltjes en stoelen zijn vooraf opgesteld zodat elke deelnemer standaard op minstens 1,5 meter van de andere deelnemers blijft en er per deelnemer een minstens 4 vierkante meter netto-ruimte gegarandeerd is. Bij aankomst wordt elke deelnemer meteen naar zijn/haar tafeltje begeleid zodat ongecontroleerde stromen vermeden worden en interactiemogelijkheid beperkt wordt. De deelnemers bewegen enkel bij het starten van een nieuw gesprek (de mannelijke deelnemers), bij aankomst, bij gebruik sanitair en bij vertrek. 

5. Capaciteitsgebruik

Al onze events hebben een vast bezoekersaantal en deelnemers krijgen een vast beginuur en einduur. Een ruimte wordt niet meermaals benut.

6. Lokale focus, mobiliteit, eendaags en aanwezigheidstijd 

Onze evenementen zijn gericht op mensen uit België uit de lokale omgeving. Onze evenementen zijn kleinschalig (ongeveer 28 personen per evenement) dus belasten het openbaar vervoer ook niet extra. Onze evenementen gaan ook door op een enkele avond en duren van 19u30 tot 21u30 (niet meer dan 2 uur). De interactie tussen deelnemers is ook nooit langer dan 15 minuten en elk gesprek duurt maximum 6 minuten.